Vasárnapra visszatér a havazás, akár 10 centis hóréteg is lehet

Havazás, havas eső várható vasárnap – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton.

MN
2018. 01. 20. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a szombat esti órákban nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, így vasárnap országszerte borult lesz az ég. Az éjszaka második felében a Dunántúlon egyre nagyobb területen hullhat hó, de délen havas eső, eső is előfordulhat. Napközben kelet felé terjeszkedik a havazás, ám a déli megyékben továbbra is hullhat vegyes halmazállapotú csapadék. A déli, majd keleti szél vasárnap egyre nagyobb területen északira fordul, megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és –4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap –1 és +4 fok között várható.

A fagypont körüli hőmérséklet miatt a várható hóréteg vastagsága bizonytalan. Sík vidéken legjobb eséllyel a középső országrészben, különösen annak északi felén alakulhat ki 5 centiméteres réteg. A kissé magasabban (200-300 méter felett) fekvő vidékeken azonban akár 5–10 centi, a Pilis, a Budai-hegység és a Börzsöny egyes részein 10 centimétert kissé meghaladó friss hóvastagság sem zárható ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.