Lassan tényleg igazi tél lesz

Éjszakánkért keményebb fagyok is lehetnek, de nappal azért felenged az idő. Szerdán érkezik a havazás.

MN
2018. 02. 05. 5:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint hétfőn az ország nagy részén változóan felhős idő valószínű, többórás napsütéssel. Helyenként viszont csak lassan oszlik fel az éjszaka képződött köd, illetve az északkeleti megyékben és az Alpokalján erősen felhős időszakok is lesznek, ahol kisebb havazás, hózápor is előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn –1 és +6 fok között várható, a fagypont alatti értékek északkeleten valószínűek. Késő estére –5, +1 fokra hűl le a levegő.

Kedden változóan, északon erősen felhős lesz az ég, majd estétől délnyugat felől mindenütt megnövekszik a felhőzet. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –2 és –7 fok között, a derült, havas helyeken –10 fok körül valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet –2 és +6 fok között alakul.

Szerdán többnyire borult lesz az ég. Sokfelé várható csapadék; a Balatontól északnyugatra hó, délkeleten eső, másutt vegyes halmazállapotú. A reggeli órákban a Dunántúl keleti felén, az Alföldön ónos esőre is számítani kell. Az északkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és –7, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Nagykanizsa–Miskolc vonaltól északra –1 és +4, délre 5 és 10 fok között alakul.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.