Mínuszok és hózápor várható a jövő héten

Többfelé a maximumok is alig haladják meg a fagypontot.

MTI
2018. 02. 04. 17:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn általában többórás napsütés lesz, az északkeleti megyékben és az Alpokalján azonban felhősebb lesz az ég, kisebb havazás, hózápor is ott fordulhat elő. A legalacsonyabb hőmérséklet –5 és 0 fok között alakul, ennél hidegebb csak a havas, derült helyeken lehet. A nappali maximumok –1 és 6 fok között várhatók.

Kedden felhősebb lesz az ég. A minimum-hőmérséklet általában –7 és –2 fok között, a derült, havas helyeken –10 fok körül valószínű. A legmagasabb hőmérséklet –2 és 6 fok között alakul.

Szerdán a reggeli órákban a Dunántúl keleti felén, az Alföldön ónos esőre is készülni kell. Napközben sokfelé várható csapadék; a Balatontól északnyugatra hó, délkeleten eső, másutt vegyes halmazállapotú. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A leghidegebb órákban –7 és 0 fok között, napközben a Nagykanizsa–Miskolc-vonaltól északra –1 és 4, délre 5 és 10 fok között lesz a hőmérséklet.

Csütörtökön többnyire borult lesz az ég, de egyre kevesebb helyen, főként a Dunától keletre lehet csapadék; eső, havas eső, az Északi-középhegységben hó. A szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet –2 és 3, a legmagasabb hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Pénteken északkeleten lehet még néhol gyenge havazás. A minimum-hőmérséklet –7 és –2, a maximum hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Szombaton felhős idő várható, főként a déli területeken vegyes halmazállapotú csapadékra is számítani lehet, és időnként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban –6 és –1 fok között, napközben 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Néhol vasárnap is megerősödik a szél, de csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet –8 és –2, a legmagasabb hőmérséklet 0 és 5 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.