Jól jöhet ma az esernyő: borús, csapadékos idővel startol a hét

A magasabb helyeken még havazás is lehet.

MN
2018. 03. 26. 5:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dél felől egy töltődő, megszűnőben lévő mediterrán ciklon közeledik, amelynek felhőzete és csapadékzónája eléri térségünket – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az előrejelzés szerint hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, csak átmenetileg szakadozhat fel a felhőzet. A nap első felében elsősorban délen lehet helyenként kisebb eső, havas eső, a magasabb helyeken néhol havazás, és később már másutt is elszórtan várható eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű. Késő estére 3, 8 fokra hűlhet le a levegő.

A következő napokban várhatóan csapadékos, de egyre melegebb lesz az idő: a hét második felében többfelé 15 Celsius-fok körül alakulnak majd a maximumok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.