Lassan csak megjön a tavasz

A hétvégén már némi napsütésre és 10 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

MN
2018. 03. 23. 5:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, de a főváros környékén és az Északi-középhegység területén kevesebb lesz a felhő, és akár több órára is kisüthet a nap. Délkeleten hószállingózás, gyenge havazás, esetleg havas eső is lehet, másutt nem várható csapadék. Az északi szél napközben a Nyugat-Dunántúlon megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és +10 fok között alakul, de +5 fok alatti értékek csak délkeleten lehetnek. Késő estére –5 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Szombatra virradó éjszaka többnyire kevés lesz a felhő, napközben közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –1 és –6 fok között alakul, de a hóval borított északkeleti tájakon néhány fokkal hidegebb valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet +4 és +10 fok között lesz.

Vasárnapra virradó éjszaka többnyire gyengén vagy közepesen, napközben közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A délkeleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és –6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet +6 és +11 fok között várható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.