Vajon meghallja-e Orbán Viktor Brüsszelben a tüntető diákok hangját?

Kommunisták, kopaszok, EU-csúcs, demonstráció az oktatási rendszerváltásért – ez várható ma.

Bittner Levente
2018. 02. 23. 5:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sarkvidéki levegő tart felénk, a Dunántúlon hófúvás miatt aggódhatnak – ezt kínálhatja péntekre az időjárás. No, de nézzük, mi vár ránk még ma a tegnapi történelmi nap után.

Reggel a Győri Törvényszéken folytatódik a vörösiszapper, ezúttal a vádlottak kihallgatásával. A Szegedi Törvényszék pedig rongálás vétsége miatt tárgyalja a nemzeti konzultációs plakátokat megrongáló vádlottak ügyét. 

Bár csak vasárnap lesz a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, már ma elkezdődnek a megemlékezések. És jut még egy tragikus évforduló péntekre: a Fővárosi Roma Önkormányzat és az Idetartozunk Egyesület emlékezik a Képviselői Irodaháznál a tatárszentgyörgyi gyilkosságra.

Alighanem mindenki emlékszik még a vasárnapi boltzár körüli kormányzati machinációkra, Erdősinére és a kopaszokra. Ha mégsem tudna felidézni mindent, e cikkünk segítségével felhozhatja magát. Ez már csak azért is érdemes lehet, mert Nyakó István a sokat sejtető Kopasz-ügy: vádlottak padjára kerülhet a ner címmel tart sajtótájékoztatót.

Orbán Viktor az elmúlt napokban csak úgy hirtelen megjelent az ország különböző pontjain, a teljes titoktartás mellett szervezett programba ma egy előre meghirdetett esemény került, ugyanis az uniós tagországok állam- és kormányfőinek informális találkozóján vesz részt Brüsszelben. A még csütörtökön a Facebook-oldalára feltöltött videója szerint a migráció elleni harcba indul, bár az előzetes program szerint erről nem lesz szó, az unió intézményi kérdéseiről, az esetleges reformokról, valamint a következő hétéves költségvetési keretről annál inkább.

Délután fél hattól újra tüntetnek Budapesten a diákok a Független Diákparlament szervezésében az oktatási rendszerváltásért, ezúttal vonulás is lesz: a Deák tértől mennek az Országházhoz. Mint az esemény meghívójában írják, mivel január 19-ei demonstrációjuk után az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem reagált érdemben a magyar diákság követeléseire, a miniszterelnök pedig nem állt ki vitázni a tüntetést szervező diákokkal, ezúttal a döntéshozókénál magasabb szint képviselőihez, a magyar emberekhez fordulnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.