Újabb kormányzati botránnyal indul ez a szép tavaszi nap

Titokzatos offshore-biznisz, zár az EU-csúcs, még több gumit gyártunk, mert az kell nekünk. Kezdődik a nap!

György Zsombor
2018. 03. 23. 5:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belize állam nemcsak az utazók és a búvárkodás szerelmeseinek körében népszerű, hanem a pénzüket vagy más pénzét offshore-ban tartó üzletemberek, Marcsik, politikusok körében is. Ugyanez igaz a magyar kormány egyik államtitkárára is, akinek a közel ötmillió dolláros vagyonáról szóló leleplezéssel indítjuk a napot.

Botrányból nem volt hiány a közelmúltban, Semjén rénszarvasvadászata, Kósa Lajos titokzatos pénzügye és Szita Károly ügynökmúltja csak az elmúlt napok termése. 

Ha péntek, akkor Belgium és az uniós csúcs záró napja. Téma elsősorban a brexit. Utána lesz egy eurozóna-találkozó is, mi ebből ugye kimaradunk: ilyen ez a kétsebességes Európa.

###HIRDETES###

Ugyancsak ma üljük a magyar–lengyel barátság napját. Ebből az alkalomból Magyarországra látogat Andrzej Duda lengyel elnök. Mi meg adunk egy riportot Varsóból, hogy ott miként látják a barátságot, mennyire megy a magyar irodalom, mennyire népszerűek a filmek stb. A hazai eseményekről pedig tudósítunk.

Az is kiderül, hogy Donald Trump az Európai Unióval szemben is bevezeti-e a vámkötelezettséget, vagy mi kivételt képezünk. Valószínűleg az utóbbi történik, így elkerülhető lesz a kereskedelmi háború.

Az uniós csúcs eddigi fejleményeiről a lényeg ITT

Pintér Sándor belügyminiszter egyik kedvenc foglalatossága a rendőrautó-átadás, ma is hódolhat ezen szenvedélyének a Készenléti Rendőrség központi objektumában. Még jó, hogy bőven futja az amúgy alig pár éves és jó állapotú járművek rendszeres cseréjére. 

Szóval lesz itt minden, a kormánytól a kerékig; Magyarország lassan gumigyártó-nagyhatalom, nincs is jobb annál, mint amikor ázsiai gyárak helyezik hozzánk a termelést. Környezetkímélő, kreatív, perspektivikus tevékenységről van szó, mi tagadás, de legalább sokba kerül. Az alaphír: „Új egységgel bővül a Hankook Tire magyarországi gyára Rácalmáson – a beruházás részleteit Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe ügyvezető igazgatója és Galambos Dénes országgyűlési képviselő ismerteti.” De jó. 

Ha már környezet: a víz világnapja alkalmából nyílt napokat rendez a 150 éves Fővárosi Vízművek – a látogatókat ma a csepeli ivóvízkezelő mű fogadja, holnap majd a budakeszi szennyvíztisztító telep. Szervez már nyílt napokat börtön és krematórium is, nincs ezzel semmi gond, sőt, izgalmas bepillantani néha a kulisszák mögé.

Lassan az idő is megenyhül, csapadék nem várható.

###HIRDETES###

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.