Ismét Man Booker-esélyes Krasznahorkai László

A Sátántangó írója mellett felkerült a listára a korábbi győztes Han Kang is.

Lakner Dávid
2018. 03. 15. 21:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is esélyes a Nemzetközi Man Booker-díjra Krasznahorkai László, Az ellenállás melankóliája és a Sátántangó szerzője – derült ki a brit The Guardian cikkéből. Szintén a jelöltek között találjuk Han Kang koreai alkotót, akit két éve díjaztak.

A magyar esélyes a Megy a világ című elbeszéléskötettel került fel a listára. A fordítás John Batki, Ottilie Mulzet és George Szirtes nevéhez kötődik. Krasznahorkai három évvel ezelőtt már megkapta a Man Booker-díjat. Az elismerésről így beszélt 2016-os interjúnkban: „Mondhatnám, hogy a Nemzetközi Man Booker-díj megváltoztatta az életemet, de nem változtatta meg. Örültem neki, és örültünk sokan, aztán ment minden tovább a régi kerékvágásban.”

A most közzétett listán olyan szerzőket találunk, mint Javier Cercas (El Impostor/The Impostor), Antonio Munoz Molina (Como la sombra que se va/Like a Fading Shadow) és Gabriela Ybarra (El comensal/The Dinner Guest).

Esélyes még Virginie Despentes (Vernon Subutex, 1), Laurent Binet (The 7th Function Of Language), Ahmed Saadawi (Frankenstein in Baghdad), Jenny Erpenbeck (Go, Went, Gone – magyarul Megy, ment, elment), Ariana Harwicz (Matate, amor/Die, My Love), Olga Tokarczuk (Flights), Wu Ming-Yi (The Stolen Bicycle) és Christoph Ransmayr (Der fliegende Berg/The Flying Mountain).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.