Tageszeitung: Állítsátok meg a gulyás-Hitler Orbánt!

Okkal feltételezhető, hogy a világsajtóban a Magyarország ellen írt cikkek negyedszázados rekordját dönti meg ez az írás.

2014. 05. 11. 14:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cikket a Reuters brit hírügynökség felvétele illusztrálja. Rajta Árpád-sávos karszalaggal felvértezett milicisták sorfala látható. A képaláírás: Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadóstábja: ilyen alakok nem tartoznak Európába, már csak történelmi okokból sem.

A rövid cikk szerint amióta Orbán Viktor vezeti a kormányt, Magyarország sorozatos tettesként áll az Európai Bizottság és az Európai Bíróság előtt a kisebbségek zaklatása (fajok szerinti szegregáció az iskolában), a sajtó fojtogatása (a kormánykritikát törvény tiltja) és az alkotmány megsértése (az Alkotmánybíróságot, a központi bankot és az adatvédelmi hatóságot a kormány irányítja). És a magyaroknak mindez tetszik. De gulyás-Hitlernek (Orbán Viktornak) totál érdektelen minden Európából jövő kritika. Heccel a romák és a zsidók ellen, vissza akarja küldeni az asszonyokat a sparhelt mögé – csak feleségét, az 51 éves Lévai Anikót küldi el vidékre fosztogatni (vég nélküli korrupció). Orbán nagymagyar álmaival provokálja a szomszédos országokat. Ennél már csak az ellenzéki Jobbik és a parlamenten kívüli Magyar Hajnal (magyarul: „Heil Magyarország”) a rosszabb. Állítsátok meg ezt az őrületet! Magyarország takarodjon az EU-ból! – áll a baráti Németország sajtójában.

A cikkhez egy Magyarországról szóló minilexikon is tartozik. E szerint Magyarország lakossága „jobboldali radikális”, az exportjavak a paprika és az útlevelek, az ország híressége Habsburg Ottó, és a híres helyek a Balaton és a lakótelepek, amelyek az egész országban láthatóak. Végül Magyarország EU-alkalmatossága „nulla”.

A bajor közszolgálati rádióban pedig Vincze András azt jelenti, hogy Magyarországon korlátozzák a sajtószabadságot, zaklatják az értelmiséget, az antiszemitizmus és a nacionalizmus csírázik. A Magyarország és Európa címen most megjelent könyv mutatja be ezeket a tendenciákat. Erről immár másodszor többnapos szimpóziumon tárgyaltak Budapesten a német nyelvi és költészeti akadémia támogatásával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.