Clarkson „románozott” autós műsorában

Kiverte a biztosítékot Bukarestben Jeremy Clarkson új autós magazinjának románokkal kapcsolatos „poénja”.

2016. 12. 04. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiverte a biztosítékot Bukarestben a korábban a BBC-től menesztett Jeremy Clarkson új autós magazinjának románokkal kapcsolatos „poénja”. The Grand Tour című, az Amazon Prime csatornán futó műsorának legfrissebb epizódjában a Top Gear egykori vezetője „sofőr nélküli” járművet mutat be, amelyet bevallása szerint egy emésztőtartályból és egy fotelból készített, és a mobiltelefonjával képes irányítani. Kiderül azonban, hogy a járgány a belsejében megbújó férfinak köszönhetően halad, akiről Clarkson elmondja: ő „nemcsak ember, hanem román is”. „Brit mérnöki munka, román alkatrésszel. Míg elektronikus műszereivel a Google munkahelyeket vesz el az emberektől, ez a jármű munkát ad a Nagy-Britanniába érkező bevándorlóknak” – hangoztatta az autós műsor vezetője, hozzátéve azt is, hogy „találmánya méltósággal is felruházza a benne ülő románt”. Dan Mihalache, Románia londoni nagykövete tiltakozásának adott hangot a csatornánál, szerinte ugyanis Clarkson „fasisztoid sztereotípiákat” használ műsora nézettségének növelése érdekében. A diplomata annál sajnálatosabbnak tartja az általa kisiklásnak nevezett incidenst, hogy szerinte Románia és Nagy-Britannia kiváló kapcsolatokat ápol, többek között a modern rabszolgaság felszámolása terén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.