Az amerikaiak lelőttek egy szír vadászgépet

Damaszkusz szerint a gép bevetésen volt az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet ellen Rakka déli részén.

MTI
2017. 06. 18. 19:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szíriai hadsereg egy harci repülője lelövésével vádolta meg vasárnap este a nemzetközi koalíciót. A hadsereg közleménye szerint a sugárhajtású gép bevetésen volt az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet ellen Rakka déli részén, amikor az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció lelőtte. A repülő lezuhant, darabokra tört, pilótáját eltűntnek nyilvánították. A történteket a hadsereg vérlázítónak minősítette közleményében, amelyet a szíriai állami tévé is ismertetett. A tájékoztatás szerint az incidens vasárnap délután történt.

Eközben Irán is aktív volt, miután ma egész nap föld-föld rakétákkal lőtte az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet több szíriai állását bosszúból a hónap eleji teheráni terrortámadásokért. Erről csupán az iráni média számolt be, miközben a Reuters brit hírügynökség nem tudta megerősíteni a hírt. Mint ismert, az Iszlám Állam jelentkezett annak a két merényletnek az elkövetőjeként, amelyeket június 7-én hajtottak végre az iráni parlament ellen és egy mauzóleumnál. A támadásoknak 18 halálos áldozata és 40 sebesültje lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.