Egy kolumbiai bevásárlóközpontban robbantottak

Három ember életét vesztette, sokan megsebesültek.

MN
2017. 06. 18. 6:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az áldozatok egyike egy 23 éves francia lány volt, míg a másik kettő egy 27 és egy 31 éves kolumbiai nő – írja az MTI. A francia állampolgár a helyszínen, a két kolumbiai a kórházban halt bele a sérüléseibe. Az illetékes kórház közlése szerint négy sebesült válságos állapotban van, egyikük egy 48 éves francia nő. A Reuters összesen kilenc sebesültről számol be.

A rendőrség közlése szerint az ismeretlen tettesek a második emeleti női mosdóban rejtették el a robbanószerkezetet, indítékuk egyelőre nem ismeretes.

A bevásárlóközpont tele volt, mert sokan akartak ajándékot venni a vasárnapi apák napjára. A merénylet után az épületet kiürítették.

Juan Manuel Santos elítélte a támadást, és ígéretet tett arra, hogy a felelősöket bíróság elé állítják. „Nem hagyjuk, hogy a terrorizmus megrémítsen minket – fogalmazott a kolumbiai elnök. – Egy ilyen támadás, amelyet egy bevásárlóközpont női mosdójában követnek el egy robbanószerkezettel, gusztustalan, kegyetlen és gyáva tett, és nem nyugszunk, amíg kézre nem kerítjük a felelősöket” – fűzte hozzá.

Enrique Penalosa, Bogotá főpolgármestere a Twitteren „gyáva terroristatámadásnak” minősítette a történteket.

A Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) és a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (ELN) nevű gerillacsoportok elítélték a támadást, és együttérzésüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóival.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.