Elítélt bűnöző volt az ötéves kisfiút leszúró afgán menedékkérő

A férfit 2015 januárjában ítélték hatéves börtönbüntetésre gyújtogatás miatt, nyomkövetőt is viselt.

MTI
2017. 06. 05. 9:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elítélt bűnöző volt, elektronikus nyomkövetőt is viselt az a negyvenegy éves afgán menedékkérő, aki szombat éjjel halálra szúrt egy ötéves kisfiút egy bajorországi menekültszálláson – tudatta hétfőn az ügyészség és a rendőrség.

A férfit 2015 januárjában ítélték hatéves börtönbüntetésre gyújtogatás miatt. A bíróság ezért úgy döntött, hogy nem hagyhatja el az arnschwangi menekülttábort, és elektronikus nyomkövetőt kellett hordania a bokáján. Úgynevezett megtűrt menedékkérő volt, ami azt jelenti, hogy ki kellett volna toloncolni, de hazája vagy nem biztonságos, vagy nem fogadta vissza.

A férfi a kisgyerek anyját is súlyosan megsebesítette, mielőtt a rendőrök szombat éjjel agyonlőtték. A hivatalos tájékoztatásból nem derül ki, hogy miért támadta meg a férfi a nőt és kisgyerekét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.