Eljárás indult Le Pen ellen a pártja állítólagos fiktív EU-s állásai miatt

Fiktív EU-s állásokkal okozhatott ötmillió eurós kárt Marine Le Pen pártja, a Nemzeti Front.

MTI
2017. 06. 30. 14:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizalommal való visszaélés gyanújával eljárás indult pénteken Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front (FN) elnöke ellen a párt állítólagos fiktív európai parlamenti asszisztensi állásainak ügyében – közölte a politikus ügyvédje.

„Az elnökválasztási kampány alatt tett ígéretének megfelelően Marine Le Pen ma megjelent a francia korrupcióellenes hivatal vizsgálóbíróinak idézésére, akik, ahogy várható volt, eljárás alá vonták” – jelezte Rodolphe Bosselut. Az ügyvéd hozzátette: Le Pen fellebbez az eljárás ellen, amely szerinte sérti a hatalmi ágak szétválasztásának az elvét. Le Pen korábbi EP- és jelenlegi francia nemzetgyűlési képviselőként is mentelmi jogot élvez.

Az EP csaknem ötmillió euróra becsüli azt a kárt, amelyet az FN okozott azzal, hogy uniós forrásokból, asszisztensi szerződésekkel álcázva fizette ki 2012 és 2017 között a franciaországi alkalmazottait, akik viszont nem végeztek munkát Brüsszelben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.