Fegyveres támadás ért egy afganisztáni rendőrőrsöt

Több rendőr és tálib felkelő életét vesztette.

MN
2017. 06. 18. 7:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legfrissebb értesülések szerint három rendőr és négy felkelő vesztette életét a kora reggeli támadásban, öt egyenruhás pedig megsebesült. Más információk szerint a sebesültek száma eléri a 25-öt, és civilek is vannak közöttük – írja az MTI.

A Reuters a helyi kórház orvosainak beszámolójára hivatkozva ugyanakkor azt közölte, hogy legalább öt rendőr vesztette életét, és összesen harmincan sebesültek meg.

A gardezi rendőrőrs bejáratánál egy öngyilkos merénylő levegőbe röpítette magát és autóját, miközben több társa benyomult az épületbe, és lövöldözni kezdett. A kiérkező afgán különleges erők lezárták a területet.

Zabihullah Mudzsáhíd tálib szóvivő elmondta, hogy a felkelők követték el a támadást, amelyben szerinte tucatnyi rendőr vesztette életét vagy sebesült meg.

A tálibok tavaszi hadjáratuk kezdete óta több fronton előretörtek, és számos véres merényletet követtek el Afganisztánban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.