Fenyegető felirat okozott pánikot egy ausztrál reptéren

A hatóságok szerint csak átverésről lehet szó. Egy férfit őrizetbe vettek.

MN
2017. 06. 06. 7:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sydney-ből az Új-Dél-Wales államba, Alburybe tartó repülőgép utasai a leszállás után öt perc alatt elhagyták a gépet, ezalatt egy férfit őrizetbe vettek a vécéajtóra ragasztott céduláról pedig kiderült, hogy üres fenyegetés – írja az MTI.

A rendőrség nem közölte, hogy mit írtak az ajtóra ragasztott papírzacskóra, az ABC tévé szerint csak egyetlen szót, a The Australian című lap értesülése szerint viszont azt, hogy bombát rejtettek el a repülőgépen. A hatóságok nem találtak semmiféle pokolgépet, és közölték, hogy átverésről van szó. Az őrizetbe vett személyről, indokairól egyelőre semmit nem tudni.

Az AP az egyik utas beszámolójára hivatkozva közölte: valaki felkiáltott, hogy mindenki hagyja hátra csomagjait, és fusson. Az emberek ezután közvetlenül a kifutópályára ugrottak a Virgin Australia légitársaság ATR 72 típusú repülőgépéről.

A 68 férőhelyes repülőgépen 42-en utaztak Sydney-ből Alburybe.

Hétfőn Melbourne-ben egy férfi túszul ejtett egy nőt egy apartmanházban. A helyszínre érkező rendőrök tárgyalni próbáltak vele, ám kísérletük kudarcot vallott. A férfi tüzet nyitott rájuk, és hármukat megsebesítette, mielőtt a rendőrök végeztek vele.

Később az Iszlám Állam jelentkezett a történtek elkövetőjeként, azzal indokolva tettét, hogy Ausztrália tagja az amerikai vezetésű terrorellenes koalíciónak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.