Hawaii államként tért vissza a klímaegyezményhez

Ennek érdekében két törvényt írt alá a kormányzó.

MN
2017. 06. 08. 5:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hawaii lett az első amerikai állam, amely törvénykezését összhangba hozta a párizsi klímaegyezmény elveivel – írja a CNN.

A kormányzó, David Ige ugyanis csütörtökön két olyan törvényt írt alá, amelynek célja az üvegházhatást kiváltó gázok kibocsátásának csökkentése és az éghajlatváltozás mérséklése szén-dioxid-megkötéssel.

Az eseményről a Twitteren is megosztott egy fotót a kormányzó.

Donald Trump csütörtökön jelentette be döntését, amely szerint kilépteti az Egyesült Államokat a párizsi klímavédelmi egyezményből, mivel szerinte az túl sokba kerül az amerikaiaknak.

Ezt követően több amerikai állam is hangsúlyozta, hogy továbbra is tiszteletben kívánja tartani a klímaegyezmény által meghatározott célokat. Egyelőre csak Hawaii tett konkrét jogi lépéseket az ügyben, de Kalifornia kormányzója tudatta, hogy a jövőben Kínával közösen munkálkodik az üvegházhatást kiváltó gázok kibocsátásának korlátozásán. E célból egy megállapodást is aláírtak, amely nem foglal magában kötelező érvényű döntést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.