Hollandiából rabolt szír gyerekeket találtak a magyar–román határon

A három gyereket visszavitték Hollandiába, apjuk viszont előzetesben várja a kiadatást.

Kuthi Áron
2017. 06. 05. 20:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar–román határon, egy vonaton tartóztattak fel a magyar hatóságok egy szír családot, amelynek gyerek tagjairól kiderült, hogy elrabolta őket az apjuk. Az Enschedéből való Hasszánt, Almát és Nazihot már két hete kereste egész Hollandia, és persze a gyerekrabló apát is, aki ellen európai elfogatóparancsot is kiadtak. Az első hírek arról szóltak, hogy Németország felé tartanak, de múlt szerdán végül a magyar hatóságok azonosították a férfit, amint gyerekeivel Romániába akart távozni egy vonaton.

Az Nlnews.nl holland hírportál beszámolója szerint az apát letartóztatták, az öt-, négy- és kétéves gyermekeket pedig biztonságba helyezték, és a holland Vluchtelingenwerk menekültsegítő szervezet önkéntesei indultak értük, azóta már mind a három gyerek hazatért. A hollandok kiadatási kérelmet nyújtottak be az apa ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.