Lelőttek egy magyar pincért Spanyolországban

A támadó elmenekült, nagy erőkkel keresik a barcelonai rendőrök. Egy magyar nő is megsérült.

MN
2017. 06. 30. 10:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lelőttek egy 30 éves magyar férfit a spanyolországi Vilanova i la Geltrúban – írja a 24.hu a La Vanguardia nevű lapra hivatkozva. Egy 39 éves magyar nőre is rálőttek, ő súlyosan megsérült.

Az eset még csütörtökön, a kora délelőtti órákban történt egy helyi bárnál. Az áldozat pincérként dolgozott, a nő pedig a hely tulajdonosa volt. A lap szerint a támadó csütörtökön kora délután lépett a bárba és legkevesebb két lövést adott le az áldozatra, majd a tulajdonosnőre célzott, akit súlyosan megsebesített. 

A lövöldöző elmenekült, nagy erőkkel keresik a barcelonai rendőrök. A támadó indítékai egyelőre nem ismeretesek. Nem hivatalosan annyit tudni, hogy személyes ellentét volt a lövöldöző és a meglőtt magyarok között – teszi hozzá a 24.hu.

Pénteken délután a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel közölte, a barcelonai lövöldözésben megsérült magyar állampolgár már nincs közvetlen életveszélyben, és mellette van a családja. Emellett megerősítették, hogy a halálos áldozat egy magyar állampolgár.

Mint írták, a barcelonai konzul is a helyszínen van, a barcelonai főkonzulátus munkatársai pedig folyamatosan tartják a kapcsolatot a hatóságokkal, valamint minden hozzátartozóval. A barcelonai főkonzulátus munkatársai a fejleményekről azonnal tájékoztatják a KKM-et, amely folyamatosan tájékoztatja a sajtót is. A KKM információi szerint a rendőrség különleges egysége nyomoz az ügyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.