Mecset előtti tömegbe akart hajtani egy férfi

A francia rendőrség őrizetbe vette a férfit, aki a támadást a Párizs Créteil nevű külvárosában próbálta elkövetni.

MTI
2017. 06. 29. 20:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóságok szerint a férfi indítékai egyelőre nem világosak. Hozzátették: a muszlim imaház előtt létesített akadályok miatt nem tudott belehajtani a mecset előtt gyülekezőkbe.

A Le Parisien című lap úgy értesült, hogy a férfi az Iszlám Állam terrorszervezethez köthető támadásokért akart bosszút állni, amelyek az elmúlt években számos emberéletet követeltek a francia fővárosban.

A férfi bűnösségének megállapítására a rendőrség indított vizsgálatot, nem pedig a terrorista bűncselekményekre szakosodott hatóság.

Az előző héten egy angol férfi hajtott furgonjával egy londoni mecset látogatói közé. A merényletben egy ember meghalt, kilenc sérültet kórházba szállítottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.