Mianmari légi katasztrófa: holttesteket és roncsdarabokat is találtak

Az Andamán-tengerbe zuhant gépen katonák és családtagjaik utaztak. Gyerekek is meghaltak a tragédiában.

MN
2017. 06. 08. 4:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holttesteket és roncsdarabokat találtak a több mint száz utassal a fedélzetén az Andamán-tengerbe zuhant mianmari katonai repülőgépről – írja az MTI a mianmari hadsereg közlése alapján.

A hadsereg Facebook-oldalán közzétett információk szerint három holttestet – két felnőttét és egy gyermekét – talált meg a haditengerészet egyik hajója 35 kilométerre a déli fekvésű Launglon kikötővárosának partjai előtt. Hozzátették: rátaláltak egy Y–8F–200 típusú, kínai gyártmányú repülőgép kerekére is.

A mianmari hadsereg egyik Y–8F–200 típusú repülőgépe 122 emberrel a fedélzetén – 106 utassal, katonákkal és családtagjaikkal, valamint a gép személyzetével – szerdán zuhant le az Andamán-tenger felett. Az ország déli részén fekvő Myeikből Rangunba tartó gép törzsét már korábban megtalálták a tengerben.

A BBC emlékeztet: noha Mianmarban jelenleg monszunidőszak van, a tragédia térségben nem voltak rosszak az időjárási körülmények. Myat Min Oo tábornok, a hadsereg szóvivője azt közölte, hogy a repülőgép eltűnésekor esett az eső.

A vezérkari főnök hivatalának korábbi tájékoztatása szerint a repülőgép helyi idő szerint délután fél kettő után néhány perccel elérte az 5400 méteres magasságot, amikor a szintén dél-mianmari Davejtől 32 kilométerre nyugatra eltűnt a radarok képernyőjéről.

A hadsereg még tavaly márciusban jutott hozzá a kínai gyártmányú repülőgéphez, amelynek előzetesen 809 órányi repülési ideje volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.