Öngyilkos merénylők támadtak katonákra egy libanoni menekülttáborban

Hét katona megsebesült.

MN
2017. 06. 30. 6:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hadsereg szélsőségesek után kutatott a táborokban, amikor az öngyilkos merénylők felrobbantották magukat a közelükben. Egy hatodik támadó kézigránátot dobott a katonákra – írja az MTI.

A Reuters beszámolója szerint az érintett menekülttáborok Libanon északkeleti részén, a szíriai határ közelében, Arsal térségében találhatók.

A 4,5 milliós Libanon mára világviszonylatban is a legnagyobb befogadó országgá vált az évek óta tartó menekültáradat következtében. Az országban gyakorlatilag minden harmadik ember menekült, Szíriából – becslések szerint – 1,5 millióan érkeztek az elmúlt években a már huzamosabb ideje ott élő félmillió palesztin menekült mellé.

A libanoni hadsereg az utóbbi hónapokban sűrítette a rajtaütéseit az Arszal határában spontán kialakult táborokban, ahol körülbelül 70 ezer szíriai menekült él nyomorúságos körülmények között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.