Terrortámadás ért egy luxusüdülőhelyet

MTI
2017. 06. 18. 18:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Támadás ért Maliban egy luxusüdülőhelyet vasárnap – adta hírül az afrikai ország belbiztonsági minisztériumának szóvivője. Elmondása szerint feltehetően dzsihadista fegyveresek rontottak a Kangaba nevű üdülőtelepre, és a harc órák óta tart, és még mindig nem ért véget. További részletekkel nem szolgált a szóvivő. Az AP amerikai hírügynökség értesülései szerint terrorista-túszdráma zajlik, és – egy ENSZ-tisztviselő közlése szerint – áldozatok is vannak: halottak és sebesültek egyaránt. Az AFP francia hírügynökség két halottról tud. Az üdülő Bamako mellett van és kedvelt nyugati turisták körében. Az AFP francia hírügynökség szem- és fültanúkra hivatkozva azt jelentette, hogy füst gomolyog és lövéseket hallani a helyszínen, amelyhez Mali katonákat vezényelt. Az AFP szerint csatlakoztak hozzájuk az országban állomásozó francia antidzsihadista erők is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.