Tizenöt métert ástak, hogy megszökjenek a börtönből

Leleményes csellel lépett meg négy férfi Bali szigetén.

Kovacsik Ágnes
2017. 06. 19. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leleményes csellel lépett meg négy külföldi rab Bali szigetének egyik börtönéből. Az indonéz rendőrség tájékoztatása szerint egy tizenöt méter hosszú alagúton keresztül szöktek meg – írja a Guardian. A négy fogvatartott egy 75 centi széles nyomvonalat ásott a Kerobokan börtön orvosi klinikája mögött, amely átvezetett a börtönfal mögé.

A hatóságok által közzétett fotón az alagút inkább egy vízzel teli sáros gödörhöz hasonlít, mint egy jól kialakított alagútra, így aztán feltehetően nehéz dolguk volt a raboknak, hogy átcsússzanak rajta.

Jelenleg hajtóvadászat folyik a szökésben lévő rabok után, egyikük egy ausztrál állampolgár, a 33 éves Shaun Davidson, akit a bevándorlási törvények megsértése miatt ítélték el tavaly szeptemberben, mivel személyazonosságát egy másik férfi útlevelével igazolta. Egyik társa egy bolgár férfi, aki pénzmosásért ült. A harmadik szökésben lévő egy indiai, akit kábítószer-birtoklásért tartóztattak le. A negyedik legkeresettebb bűnöző Bali szigetén jelenleg a negyedik rab, egy ötvenéves maláj férfi, akit szintén drogterjesztés miatt kaptak el.

A Guardian összeállítása szerint nem ritkák a fogolyszökések Indonéziában, múlt héten Szumátrán 76 rab lépett meg a Jambi börtönből, egy hónappal korábban pedig 442-en oldottak keretet egy szumátrai börtönből.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.