Többen meghaltak egy orlandói lövöldözésben

Négy embert lelőttek Orlando üzleti negyedében, a támadó is meghalt. A rendőrség szerint nem terrortámadás történt.

Kuthi Áron
2017. 06. 05. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orlandói megyei seriff hivatalának közlése szerint a lövöldözés a város ipari negyedében, a belvárostól északkeletre történt. A hivatal Twitter-bejegyzésben jelezte, hogy a helyzetet stabilizálták, de több halálos áldozat van. A környéket lezárták. A Twitteren máris keringeni kezdett, hogy terrortámadásról van szó és az elkövetők muszlimok, de ezt a rendőrség cáfolta. A hatóság azt közölte, munkahelyi incidens történt. A CNN amerikai hírtelevízió az elsők között számolt be róla, hogy öt ember, közöttük a fegyveres elkövető halt meg. 

A lövöldözés egy sátorponyvákat, napfényvédő tetőket gyártó cégnél történt, egy alkalmazott azzal hívta a rendőrséget a mellékhelyiségből, hogy a főnökét valaki lelőtte. Az orlandói rendőrség egy rögtönzött sajtótájékoztatón azt közölte, hogy három férfi és egy nő a helyszínen azonnal, egy férfi pedig később halt bele sérüléseibe. A férfi elkövető, aki bosszúból rontott be a céghez, a vállalat egykori alkalmazottja volt, és a helyszínen öngyilkos lett.

Orlando hét nap híján egy éve volt helyszíne egy nagyon brutális fegyveres leszámolásnak, akkor egy férfi 49 embert lőtt le a Pulse szórakozóhelyen. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.