Akadozhat az ivóvízellátás Rómában a rendkívüli szárazság miatt

Lazio régió hatóságai megtiltották a főváros vízszolgáltatójának, hogy a víztározóból szivattyúzzanak vizet.

MTI
2017. 07. 22. 12:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ivóvízellátási nehézségekre lehet számítani a hónap végétől Rómában, ahol a hónapok óta tartó rendkívüli hőség okozta szárazság miatt újabb vízkorlátozási intézkedéseket rendeltek el a hatóságok.

Lazio régió hatóságai megtiltották az olasz főváros vízszolgáltatójának (Acea), hogy július 28. után a Rómától északra fekvő természetes víztározóból, a Braccianói-tóból szivattyúzzanak vizet, mivel a hőség miatt a tó vízszintje túlságosan lecsökkent. Az Acea élesen tiltakozott a hatóságok döntése ellen, és arra figyelmeztetett, hogy emiatt a rómaiak vízellátása akadozni fog: július végétől az olasz fővárosban várhatóan több helyen naponta több órára szünetelni fog az ivóvízellátás. A korlátozás mintegy 1,5 millió embert érinthet.

A rendkívüli szárazság miatt Rómában először az éjszakai víznyomást csökkentették, majd az utóbbi hetekben többtucatnyi köztéri kutat zártak el, hogy spóroljanak a vízzel.

A meteorológiai előrejelzések nem sok jóval biztatnak, számottevő csapadékra továbbra sincs kilátás, és több olasz városban akár a 40 Celsius-fokot meghaladó hőmérsékletekre is lehet számítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.