Amerikai bombázók repültek át a Koreai-félsziget felett

„Észak-Korea továbbra is a legközvetlenebb fenyegetést jelenti a régió stabilitására nézve.”

MN
2017. 07. 30. 6:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok két B-1B típusú stratégiai nehézbombázója repült át a Koreai-félsziget felett, válaszul az Észak-Korea által két napja, illetve július 3-án végrehajtott újabb ballisztikus rakétakísérletekre – közölte vasárnap az amerikai légierő.

A csendes-óceáni Guam amerikai légi támaszpontjáról felszálló B-1B nehézbombázókhoz japán és dél-koreai harci repülőgépek is csatlakoztak a művelet során, írja az MTI.

„Észak-Korea továbbra is a legközvetlenebb fenyegetést jelenti a régió stabilitására nézve” – hangsúlyozta a nyilatkozatban Terrence J. O′Shaughnessy tábornok, a csendes-óceáni amerikai légierők parancsnoka. „Ha parancsot kapunk rá, készek vagyunk gyors, halálos és megsemmisítő erővel válaszolni az általunk kiválasztott időpontban és helyen” – tette hozzá az amerikai tábornok.

Phenjan pénteken újabb Hvaszon–14-es típusú, nukleáris töltet hordozásra kifejlesztett interkontinentális rakétát lőtt fel, amivel szakértők szerint akár 10 400 kilométeres távolságban is csapást lehet mérni – hatótávolsága alapján tehát veszélyes lehet az USA középső régióiban található nagyvárosaira, így Denverre és Chicagóra is.

Az első sikeres, Hvaszon–14-es tesztet július 3-án végezték el, a mostani kísérleti rakéta azonban elődjénél nagyobb utat tett meg és hosszabb ideig is repült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.