Az USA újabb rakétakísérletet hajt végre Alaszkában

Felszólították a tengerészeket, hogy kerüljék a Kodiak-sziget és Hawaii közötti vizeket.

MTI
2017. 07. 23. 8:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rakétaindítást az alaszkai Csendes-óceáni Űrkikötő-komplexumban hajtják végre. Felszólították a tengerészeket, hogy a hét végén kerüljék az alaszkai Kodiak-sziget és Hawaii közötti vizeket.

Amerikai katonák ideiglenesen a komplexumban tartózkodnak a THAAD rendszer tesztelésének idején – írta Kodiak Daily Mirror című napilap.

Az amerikai Rakétavédelmi Ügynökség a múlt hónapban sikeres kísérletet végzett a THAAD-18 rendszerrel. A kísérlet hitelesítette a THAAD-nak a közepes hatótávolságú ballisztikus rakéták elfogására való alkalmasságát – közölte Chris Johnson, az ügynökség közkapcsolatokért felelős igazgatója.

A júniusi FTT-18 kísérlet keretében két elfogó rakétát indítottak két, egy helyre telepített rakétaindítóból – írta Johnson a Kodiak Daily Mirrornak. „Az első rakéta elérte a célpontot. A második rakétát a működési folyamatok tesztelése céljából indították.”

A második, FTT-15 kódnevű teszt keretében a rendszer közepes hatótávolságú ballisztikus rakéták légköri elfogására való képességét tesztelik – közölte Leah Garton, az ügynökség közkapcsolati osztályának munkatársa.

THAAD rakétavédelmi rendszer – amelyet eddig tizennégy teszt során 100 százalékos eredményességgel próbáltak ki –, közvetlen találat útján semmisíti meg a rakétát a repülés végső szakaszában. A THAAD rendszert Guamra és Dél-Koreába telepíthetik az észak-koreai rakétaveszély elhárítására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.