Csökkent Emmanuel Macron népszerűsége

Édouard Philippe kormányfő esetében is visszaesés tapasztalható.

MTI
2017. 07. 23. 7:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentősen csökkent Emmanuel Macron francia elnök népszerűsége júliusban: 54 százalékos volt, 10 százalékponttal kisebb, mint az előző hónapban a Journal du Dimanche című francia hetilap megbízásából elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A megkérdezettek 47 százaléka válaszolta azt, hogy „inkább elégedett” Macronnal (szemben a júniusi 54 százalékkal), és 7 százalékuk volt „nagyon elégedett”, júniusban még 10 százalékuk. Az elégedetlenek aránya viszont 35-ről 43 százalékra nőtt júliusban: a „nagyon elégedetleneké” 12-ről 15 százalékra, az „inkább elégedetleneké” pedig 23-ról 28 százalékra. A megkérdezettek 3 százaléka nem válaszolt, szemben a múlt havi 1 százalékkal.

Az IFOP francia közvélemény-kutató intézet által elvégzett felmérés szerint Édouard Philippe kormányfő népszerűsége is erősen visszaesett: 64-ről 56 százalékra csökkent júliusban. A miniszterelnökkel a megkérdezettek 52 százaléka „inkább elégedett” (júniusban még 59 százalék volt ez az arány), 4 százalékuk pedig „nagyon elégedett” (ez mínusz 1 százalékot jelent). Az elégedetlenek közül 27 százalék „inkább elégedetlen” (ez 3 százalékos növekedés), 10 százalék pedig „nagyon elégedetlen” (ők 2 százalékkal vannak többen). A választ nem adók száma 4 százalékról 7-re nőtt.

Az IFOP felnőtt lakosságra vonatkozó reprezentatív felmérése 1947 fős mintával készült július 17-e és 22-e között, internetes és telefonos automata kérdőív segítségével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.