Egyetlenegy motoros sem hajthat be Hanoi belvárosába

Vietnam fővárosában nagy a dugó és a légszennyezettség. Törvénnyel tiltanák ki a járműveket 2030-ig.

MN
2017. 07. 04. 13:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljesen kitiltják a motorkerékpárokat Hanoi belvárosából 2030-ig – írja az MTI a VN Express című hírportál értesülése alapján. A vietnami fővárosban kedden szavaztak a törvényről, amely a belvároson kívül más kerületekben is korlátozni fogja a motorbiciklik, a város elsődleges közlekedési járműveinek használatát. Az illetékesek szerint elsősorban a forgalmi dugók és a légszennyezettség miatt van szükség a korlátozásra.

A hanoi utakon közlekedő járművek nagyjából 40 százalékát teszik ki az autók, amelyeket nem fognak teljesen kitiltani a belvárosból, de bizonyos utcákon csak a nap meghatározott részeiben közlekedhetnek.

Hanoiban jelenleg 7,6 millió ember él, és több mint ötmillió motorbicikli van az utakon. Az egyetlen tömegközlekedési eszköz a városi busz, a tervezett metró építési munkálatai folyamatosan csúsznak.

Bírálói irreálisnak nevezik az új törvényt, tekintve a motorkerékpárok népszerűségét és a közlekedési alternatívák hiányát. „Úgy tűnik, a várost jobban izgatja, hogy korlátozásokat vezessen be, mint hogy valódi megoldást kínáljon” – mondta Ngo Anh Tuan, a hanoi várostervezési osztály korábbi vezetője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.