Egyre több a savas támadás Londonban

Három év alatt megduplázódott a maró anyaggal elkövetett támadások száma.

MN
2017. 07. 07. 15:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három év alatt a duplájára nőtt a savval elkövetett támadások aránya a brit fővárosban –írja a Guardian. Míg 2014–15 között 186 ilyen bűncselekményt regisztrált a rendőrség, 2016 áprilisa és 2017 márciusa között már 397 ügyben kellett nyomoznia. A savas támadások aránya meredeken emelkedik London mellett más brit városokban is. 

Szakértők szerint ez azzal lehet összefüggésben, hogy az utóbbi években a brit rendőrség egyre keményebben lépett fel a késelések ellen, korábban ugyanis ezek voltak gyakoriak, olyannyira, hogy sok iskolában fémkereső kaput szereltek fel, mert a diákok is egyre gyakrabban hordtak magukkal kést az intézményekbe.

Mivel az utcai bandák tagjainak egyre kockázatosabbá vált kést hordani magukkal, egyszerűen áttértek a bármely háztartási boltban beszerezhető savak „használatára” a rendőrség szerint.

A héten egy 27 éves nő lett savtámadás áldozata, amikor hazafelé sétált a kelet-londoni Mile End negyedben. Júniusban két fiatal muzulmán nő, Jameel Mukhtar és Resham Khan arcába öntöttek savat, amikor autójukkal nyitott ablaknál várakoztak egy piros lámpánál. Valamennyi áldozat súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Csütörtökön viszont egy nőt ítélt többek között 19 300 fontos kártérítés megfizetésére a bíróság, mert savat öntött a barátja arcába, miközben a férfi aludt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.