Elfogták Svájcban a láncfűrészes támadót

Mintegy 300 rendőrt mozgósítottak a tettes őrizetbe vételére.

MTI
2017. 07. 26. 10:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svájci ügyészség beszámolója szerint Zürich közelében fogták el, mintegy hatvan kilométerre attól a biztosítási irodától, ahol hétfőn előbb két embert megsebesített. A helyszínen két ember sokkot kapott, egy harmadik könnyebben megsérült a rendőrségi művelet során. A férfinál elfogásakor két felajzott számszeríj volt, illetve egy tegezként szolgáló zacskó, benne kihegyezett vesszőkkel.

Mintegy háromszáz rendőrt mozgósítottak a tettes őrizetbe vételére, akit korábban többször elítéltek a svájci fegyvertörvény megsértése miatt, illetve ismert volt arról, hogy mentális problémái vannak. A hatóságok elfogásához kérték a lakosság segítségét. Fényképét is nyilvánosságra hozták, amelyen egy 190 centiméter magas, kopasz, ápolatlan megjelenésű férfi volt látható. Számos bejelentés érkezett, ami végül elvezetett őrizetbe vételéhez a Zürich melletti Thalwilben. A férfi nem tanúsított ellenállást.

Egyelőre nem tudni, hogy a gyanúsított miért támadott meg több embert láncfűrésszel, a nyomozók ugyanakkor azt mondták, a támadás összefüggésben lehet azzal, hogy a férfi ügyfele annak a biztosítónak, amelynek irodájában az incidens történt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.