Elkapták a csokis bankrablót Ukrajnában

A férfi a bűntettek elkövetése után mindig egy szelet csokoládét hagyott hátra a pénztárosoknak.

MN
2017. 07. 04. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél év keresés után elfogták az ukrán hatóságok Kijevben azt a bankrablót, aki arról vált ismertté, hogy a bűntett elkövetése után mindig csokoládét hagyott hátra a pénztárosoknak – írja az MTI Andrij Kriscsenko kijevi rendőrfőnök keddi sajtótájékoztatója alapján.

A tisztségviselő szavai szerint a bankrabló egy 1967-es születésű férfi. A nyolcvanas évek elején volt büntetve, utána különböző munkahelyeken dolgozott Ukrajnában és külföldön, egy ideig a reklámszakmában is tevékenykedett, de később kiszállt az üzleti életből.

A tudósítás szerint a rendőrség feltételezi, hogy több mint 30 bűntettet követett el az elmúlt tíz évben. Ezek közül jelen pillanatban 14 rendbeli rablást tudnak rábizonyítani.

A férfi nemcsak a fővárosban, de más településeken is rabolt ki pénzintézeteket. Olyan bankfiókokat választott ki, ahol nem volt vagyonőr. A rablás előtt megfigyelést végzett, az elkövetés idején az arcát eltakarta.

Vallomásában a férfi azzal magyarázta tettét a rendőröknek, hogy ő valójában „kisajátítást hajtott végre, és rabolt pénzt vett el”. Azt állította, hogy zsákmányának egy részét jótékonysági célokra fordította, a többit otthonának felújítására.

Őrizetbe vételekor egy átalakított pisztolyt találtak nála a rendőrök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.