Erdőtűz tombol Franciaországban, tízezer embert evakuáltak

Korzikán és Saint-Tropez mellett is óriási tüzek pusztítanak, a francia kormány nemzetközi segítséget kér megfékezésükhöz.

MN
2017. 07. 26. 6:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább tízezer embert evakuáltak az éjszaka folyamán Dél-Franciaországban a terjedő erdőtüzek elől – írja a BBC.

Két népszerű üdülőhelyen is pusztítanak a lángok: az erdőtüzek hétfőn kezdődtek, azóta Korzikán és a Cote d’Azur területén legalább négyezer hektárnyi erdő ég a The Guardian szerint.

Az oltásban több mint négyezer tűzoltó és tizenkilenc vízszállító repülő vesz részt; több tűzoltó és rendőr is megsérült már.

Az erős szél és a szárazság csak ront a helyzeten, a francia kormány ezért azonnali segítséget, főként további vízszállító gépeket kér az európai közösségtől. Olaszországi tűzoltóegységek már részt vesznek az oltásban.

A Saint-Tropez közelében fekvő luxus-üdülőtelep, La Croix-Valmer szó szerint porrá égett a környezeti katasztrófában: 300 hektáron pusztult el a környező fenyőerdő, kihalt a helyi és part menti élővilág, a telepről kétszáz embert kellett kimenekíteni.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.