Fegyveresek ütöttek rajta egy segélyeket szállító kocsin Mexikóban

A támadók hét embert – öt rendőrt és két szövetségi bankalkalmazottat – öltek meg.

MTI
2017. 07. 26. 4:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóságok keddi közlése szerint az ország déli részében, Guerrero szövetségi állam Ahuacuotzingo körzetében végrehajtott fegyveres rablásban öt helyi rendőr és két szövetségi bankalkalmazott halt meg.

A tettesek, akik egy hágóban hajtották végre fegyveres támadásukat közel 16 millió forintnyi összeget zsákmányoltak a szegény vidéki családokat pénzsegéllyel támogató szövetségi Progresa program kocsijából.

Mexikóban idén drámaian romlott a biztonsági helyzet, az év első felében 12 155 gyilkosságot jegyeztek fel az országban, a június pedig az elmúlt két évtized legtöbb erőszakcselekményt hozó hónapja lett, 2234 gyilkossággal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.