Fideszes nem az európai menekültügyi ügynökségre

A kormánypárt szerint Brüsszelben a Soros György-féle migrációs politika megvalósításán dolgoznak.

MTI
2017. 07. 03. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója kifejtette, arról hallani, hogy Brüsszelben olyan európai menekültügyi ügynökség felállításán dolgoznak, amely bevándorlási ügyekben újabb hatásköröket vonna el a tagállamoktól, így azokat Magyarországtól is Brüsszelbe telepítené. Mindezt azzal a céllal, hogy felgyorsítsák, megszervezzék és hatékonyabbá tegyék a bevándorlók betelepítését.

Hidvéghi Balázs szerint a Soros György-féle migrációs politika megvalósításán dolgoznak. Álláspontját Soros György 2015-ös és 2016-os nyilatkozataival támasztotta alá, amelyekben konkrét megoldásokról beszélt, egyebek mellett arról, hogy évi egymillió migránsra van szükség Európában, el kell venni a tagállamoktól a vonatkozó önálló döntéseket és közös brüsszeli ügynökséget kell felállítani. Hozzátette, ezzel újabb szintet lépett az a folyamat, amely Brüsszelben zajlik, és amelyhez a baloldal is támogatását adja. Kitért arra, hogy Niedermüller Péter, a Gyurcsány-párt EP-képviselője „nyilvánosan örömködött”, hogy politikai megállapodás született a témában. Szavai szerint nem eredménytelen az a lobbizás, amelyet Soros György Brüsszelben folytat, és tragikus, hogy a magyar baloldal ebben aktívan részt vesz. Hangsúlyozta, a magyarok egyértelműen nyilvánvalóvá tették, határozottan elutasítják, hogy Brüsszelben mondják meg, ki élhet Magyarországon, kit kell beengedni Magyarország területére.

Hidvéghi Balázst kérdezték arról, milyen jogkörei lennének az ügynökségnek. A kormánypárti politikus szerint előzetes információkat lehet hallani arról, milyen széles jogkörei lennének például a kérelmek elbírálásában, illetve szankcionálhatná azon államokat, amelyek nem vesznek részt bizonyos döntések végrehajtásában.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.