Három hegymászó vesztette életét az Alpokban

Közülük két embert péntek óta kerestek.

MTI
2017. 07. 23. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két japán hegymászó, egy 73 éves férfi és egy 55 éves nő a 4107 méter magas Mönch csúcs közelében zuhant le, ez a hegycsúcs az egyik legnépszerűbb a svájci Alpokban az Eiger és a Jungfrau mellett.

A japán férfi és nő még péntek reggel indult el a Mönch megmászására, és amikor nem tértek vissza szálláshelyükre a hegyimentők kutatásukra indultak, a rossz idő ellenére még helikopterrel is felszálltak. Holttestüket szombat reggel találták meg. A hatóságok vizsgálják, miért zuhantak le a hegycsúcsról – közölte a berni rendőrség.

A 65 éves osztrák férfi Európa legmagasabb csúcsát mászta meg, amikor leereszkedés közben mintegy 200-250 métert zuhant, és belehalt sérüléseibe. Két barátja kíséretében volt, akiket a mentőalakulatok segítettek le a völgybe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.