Háromszáz túszt ejthettek a Fülöp-szigeteki Marawiban

Erről Rodrigo Duterte, az ország elnöke számolt be.

MTI
2017. 07. 21. 12:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Duterte egy befektetési fórumon beszélt Davao városban arról, hogy utasította a hadsereget, ne indítson olyan támadást, amely veszélybe sodorhatja a túszok életét Marawiban. Az elnök úgy véli, ha támadnának, a szélsőségesek elkezdhetik lefejezni a túszaikat, ezért ha szükséges, akár egy évet is várnak az offenzívával.

Az összecsapások május végén kezdődtek az Iszlám Állam terrorszervezettel szövetséges fegyveresek és a kormánycsapatok között a Fülöp-szigetek déli részén fekvő Marawiban. A konfliktusban mára több mint hatszáz ember vesztette életét, többségében a lázadók soraiból, de több tucat civil lakost is kivégeztek a szélsőséges fegyveresek.

Duterte szükségállapotot hirdetett Mindanao szigeten, és mivel ennek hatálya a napokban lejár, az elnök azt kérte a törvényhozástól, hogy december 31-éig hosszabbítsák meg az intézkedést. A manilai kongresszus szombaton szavaz az ügyről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.