Ivanka Trump ült be apja helyére a G20-csúcstalálkozón

Egy orosz munkatárs fotója buktatta le, hogy az elnök lánya foglalta el apja helyét a világ vezetői közt.

MN
2017. 07. 08. 12:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A diplomáciában egészen szokatlan dologra ragadtatta magát szombaton Hamburgban, a G20-csúcstalálkozón Ivanka Trump, Donald Trump amerikai elnök lánya és tanácsadója: amíg az elnök a kétoldalú találkozók miatt kiment a teremből, Ivanka foglalta el a helyét az állam- és kormányfők asztalánál.

Bár ezek a megbeszélések nem nyilvánosak, egy orosz „serpa”, vagyis a delegáció mellett dolgozó munkatárs lefotózta Ivankát a világ vezetői közt, és ki is posztolta a Twitterre. A kép kissé homályos, de jól látszik, hogy Ivanka Trump ül Hszi Csin-ping kínai elnök és Theresa May brit miniszterelnök közt.

A Buzzfeed egy forrása szerint Ivanka Trump nem szólalt fel abban a rövid időszakban, ameddig ő ült az asztalnál. Később pedig visszatért az apja, és újra elfoglalta a helyét. A találkozónak ez a szakasza egyébként Afrikáról és a migrációról szólt, a témát Dél-Afrika, Törökország és Olaszország vezetői vezették fel.

Március óta Ivanka Trump hivatalosan is tanácsadó a Fehér Házban, ahogy férje, Jared Kushner is. A sajtóban viszont már előtte is jelentek meg információk arról, hogy valójában Ivanka a legbefolyásosabb ember az elnök környezetében, sőt, olyan is akadt, aki azt állította, valójában ő az elnök, aki a háttérből irányítja az apját.

A csúcstalálkozón történtekről és a zavargásokról itt olvashat.

###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.