Katonai tárgyalásokat kezdeményezett Észak-Koreával Szöul

A családegyesítéssel kapcsolatos, megszakadt konzultációkat is folytatnák.

MN
2017. 07. 17. 4:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szöul kezdeményezése a két témában azt jelzi, hogy az új elnök, Mun Dzse In igyekszik javítani a kapcsolatokat annak ellenére, hogy az északiak interkontinentális ballisztikus rakétát próbáltak ki nemrégiben. A déli védelmi minisztérium a pénteki napot és Panmindzson határtelepülést javasolta a találkozóra.

A szöuli vöröskereszt ugyanott augusztus elsején találkozna Észak-Korea képviselőivel a családegyesítés ügyében. Phenjan egyelőre nem válaszolt a kezdeményezésre – írja az MTI.

A BBC felidézi: Mun Dzse In már korábban is jelezte, hogy szorosabb kapcsolat kialakítására törekedne Észak-Koreával. Nemrégiben például közölte, hogy minden eddiginél sürgetőbb lenne a párbeszéd folytatása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.