Két fiatalt őrizetbe vettek az erdőtüzek miatt Franciaországban

Akár 15 évre is börtönbe kerülhetnek.

MN
2017. 07. 28. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két 16 éves fiút még szerdán vették őrizetbe a rendőrök, mert azt gyanítják, hogy ők okozták azt a tüzet, amely Nizzától északra, Carro környékén 150 hektárnyi erdőt pusztított el. A bíróság pénteken dönt arról, hogy elrendeli-e előzetes letartóztatásukat. A Carro környéki tüzek épületekben is okoztak károkat, a mentőegységek egyik tagja is megsérült, és több embert ki kellett telepíteni.

Rémy Avon rendőrfőnök-helyettes szerint a két fiú akár 15 évre is börtönbe kerülhet, ha bebizonyosodik, hogy ők okozták a tüzet – írja az MTI.

Az AP hírügynökség beszámolója szerint a Carro környékén pusztító tüzek miatt mintegy 230 tűzoltót vezényeltek ki. Lakosokat evakuáltak, a lángok több lakóházban is komoly károkat okoztak.

Egy másik, Marseille-től mintegy 30 kilométerre pusztító erdőtűznél egy 41 éves férfi beismerte, hogy miatta csaptak fel a lángok, mert sarokcsiszolóval dolgozott és nem figyelt eléggé a szikrákra, amelyek tüzet okoztak. A férfira öt évig terjedő börtönt szabhat ki a bíróság.

Pénteken a hatóságok úgy nyilatkoztak, hogy a legtöbb helyen sikerült megfékezni az erdőtüzeket Franciaország déli részén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.