Láncfűrészes ámokfutó támadt több emberre Svájcban

Legalább ketten súlyosan megsérültek az utcai támadásban.

MN
2017. 07. 24. 11:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Láncfűrészes férfi támadt emberekre Svájcban, a német határ közelében fekvő Schaffhausenben – jelentette hétfőn egy szemtanúra hivatkozva a Blick című bulvárlap.

A rendőrség elmondta, hogy öten sérültek meg, közülük ketten súlyosan. A hatóságok több részletet nem hoztak nyilvánosságra, de egy időre lezárták Schaffhausen központját, s a Blick szerint keresik a gyanúsítottat – a helyi rendőrök a szomszédos Thurgau kantonból is kaptak erősítést.

A lap egy helyi üzlet tulajdonosát idézve számolt be arról, hogy egy láncfűrészes férfit látott a környéken. A támadás egy helyi gyorsétterem közelében történt, a szemtanúk egy idősebb, vérző fejű férfit is láttak a közelben, vélhetően az egyik sérültet.

„Egyelőre nem világos, hogy pontosan mi történt” – mondta el egy rendőrségi szóvivő, aki tudatta, hogy a rendőrséget 10.39 órakor értesítették, és több tucat rendőr- és mentőautó vonult ki a helyszínre, írta a Blicket idéző MTI.

A Neue Züricher Zeitung svájci napilap adta hírül, hogy az egyik legnagyobb svájci betegbiztosító cég, a CSS egyik ügyfélszolgálati irodájában történt a támadás, és a támadó is a biztosító egyik ügyfele volt, két sérült pedig a biztosító két alkalmazottja. Egyikük könnyebb, a másikuk súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett. Mindezt késő délután a biztosító szóvivője közölte. A lap szerint az elkövető autóját már megtalálták, de ő még mindig szökésben van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.