Lövöldözés volt egy mecsetnél Franciaországban

Nyolcan sebesültek meg. A rendőrség szerint nem terrortámadásról, hanem leszámolásról van szó.

MN
2017. 07. 03. 4:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc ember megsebesült a dél-franciaországi Avignon egyik mecsetjénél történt lövöldözésben vasárnap este; a rendőrség nem terrortámadásként kezeli az esetet, a hatóságok szerint fiatalok közötti leszámolásról van szó – írja a BBC a La Provence című lapra hivatkozva.

A lap szerint a két álarcos fegyveres férfi egy Renault Clióval érkezett az Arrahma-mecsethez helyi idő szerint este fél tizenegykor. Egyikük lövéseket adott le, amikor a hívek kijöttek az imaházból. Nem sokkal később a támadók elmenekültek.

Egyes források szerint azonban a fegyveresek nem a mecsetből kijövőket vették célba.

Négyen a mecsetnél sebesültek meg, illetve az imaháztól mintegy ötven méterre lévő lakás négy lakója is megsebesült, köztük egy hétéves kislány is – mindnyájan ugyanannak a családnak a tagjai. Két sebesültet kórházban ápolnak.

A BBC emlékeztet, múlt csütörtökön őrizetbe vettek egy férfit, aki kocsijával a Párizs Creteil nevű külvárosának egyik mecsetje előtti tömegbe próbált hajtani. Az incidensben senki sem sérült meg. Az MTI beszámolója szerint a támadó a muszlim imaház előtt létesített akadályok miatt nem tudott belehajtani a gyülekezőkbe. A Le Parisien című lap úgy értesült, hogy a férfi az Iszlám Állam terrorszervezethez köthető támadásokért akart bosszút állni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.