Lövöldözés volt Izrael ammáni nagykövetségén

Egy jordáni állampolgár meghalt, az izraelit pedig szúrt sebbel, válságos állapotban vitték kórházba.

MTI
2017. 07. 23. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kés- és pisztolypárbaj zajlott Izrael ammáni nagykövetségén: egy jordániai állampolgár és egy izraeli között viszály tört ki, aminek végén a jordániai belehalt két pisztolylövésbe, az izraelit pedig szúrt sebbel, válságos állapotban vitték kórházba.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a végzetes veszekedést. A jordániainak a vállát érte két lövés, az izraelinek a mellkasa sérült.

A nagykövetség környékét lezárták.

A dpa német hírügynökség megjegyzi, hogy a hétvégén igencsak kiéleződött a feszültség Izrael és a palesztinok között, és emiatt Jordánia vasárnap azzal fordult az arab országokhoz, hogy sürgősen üljenek össze külügyminisztereik a helyzet megvitatására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.