Migránsokat szállító csónak süllyedt el az Égei-tengeren

Két nő és öt gyerek vesztette életét. A túlélőket a cesmei állami kórházba szállították.

MTI
2017. 07. 28. 13:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baleset csütörtök késő este történt. Az incidensről egy vitorlás hajó tájékoztatta a török parti őrséget, amely három hajót és egy helikoptert küldött a bajbajutottak segítségére. A parti őrség kilenc embert még ki tudott menteni a vízből: négy iraki, három szomáliai és két szíriai állampolgárt. A túlélőket a cesmei állami kórházba szállították.

Beszámolóik szerint a csónakban összesen tizenhét menekült és egy török csempész tartózkodott. Utóbbi a süllyedéskor úszva próbált kijutni a partra, ahol a parti őrök elfogták. Egy eltűnt menekültet még keresnek.

A tavaly március 18-án Brüsszel és Ankara között aláírt menekültügyi megállapodás következtében töredékére esett vissza a Törökországból a görög szigetekre tartó illegális bevándorlók száma, és ritkává váltak a hasonló esetek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.