Olaszországban perelnek a veronai buszbaleset áldozatainak családjai

Úgy érzik, itthon zsákutcába kerültek, az állam csak az időt húzza – számolt be az ATV.

Ficsor Benedek
2017. 07. 03. 18:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaszországban terelik jogi útra ügyüket a veronai buszbaleset áldozatainak családtagjai – számolt be az ATV híradója. Az érintettek szerint itthon zsákutcába kerültek, nem kapnak megfelelő jogorvoslatot és információt sem.

Mint ismert, a magyar fiatalokat szállító autóbusz január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet. A szerencsétlenségnek tizenhét halálos áldozata volt. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Közben kiderült, a szerencsétlenül járt buszt üzemeltető cég, a Pizolit Kft. a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatalának pályázatán nyert 54,4 millió forintot. Krizsány László, az egyik áldozat édesapja az ATV-nek elmondta, régóta tudják, hogy a cég „csápjai felső körökbe nyúlnak”. Hangsúlyozta, Európában, ha egy társaság ekkora katasztrófát okoz, korlátozzák vagy beszüntetik a működését, Magyarországon ez a cég pályázatokat nyerhetett.

A baleset óta eltelt időben a családok semmilyen tájékoztatást nem kaptak, annak ellenére, hogy az olasz hatóságok is lezárták a nyomozást. – Időhúzás zajlik, pedig csak ki kellene nyitni az olasz aktákat, hogy megkezdődjön a felelősségre vonás, de ez nem történik meg – fogalmazott Krizsány László. Hozzátette, ezért döntöttek úgy, hogy nemzetközi bíróság elé viszik az ügyet. Az ATV információi szerint már meg is bíztak egy olasz ügyvédet, hogy nézzen bele az ügyészség vizsgálati anyagaiba. A jogi procedúra nyár végén indulhat meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.