Összehívják az ENSZ BT-t az izraeli–palesztin feszültség miatt

Mélyül a konfliktus a Közel-Keleten, az Európai Bizottság is a megoldás keresését szorgalmazza.

MTI
2017. 07. 22. 19:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának azonnali összehívását kérte Franciaország, Svédország és Egyiptom szombaton az elmúlt napokban felerősödött izraeli–palesztin konfliktus miatt.

A Reuters hírügynökségnek nyilatkozó diplomaták szerint a testület várhatóan hétfőn ül össze az ügyben.

Mahmúd Abbász palesztin elnök péntek este jelentette be, hogy megszakítják a kapcsolatokat Izraellel a jeruzsálemi Mecsetek terénél bevezetett új biztonsági előírások miatt. Izrael a július 14-ei, két rendőr életét kioltó merénylet után telepített fémdetektoros kapukat és biztonsági kamerákat Jeruzsálem óvárosába. Az intézkedés miatt a héten Jeruzsálemben palesztin tüntetők csaptak össze izraeli rendőrökkel, több ember megsebesült.

Közben az Európai Bizottság közleményben kérte Izraelt és a jeruzsálemi muszlim szent helyek felett őrködő Jordániát, hogy közösen keressenek megoldást a biztonság fenntartására, valamint állítsák vissza a korábbi állapotokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.