Összekapott Juncker és Tajani az EP-ben

A keddi plenáris ülésen beszólt az Európai Bizottság elnöke az EP-nek, Tajani keményen visszaszólt. Igazi eurokrata cicaharc.

Földi Bence
2017. 07. 04. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az Európai Parlament nevetséges. Komolytalan, hogy harmincan ülnek az ülésteremben – kezdte felszólalását az Európai Parlament keddi plenáris ülésnapján Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. A téma egyébként a máltai soros uniós elnökség értékelése lett volna.

Juncker mondataira válaszul Antonio Tajani, az EP olasz elnöke felháborodva figyelmeztette Junckert, hogy kritizálhatja az EP munkáját, de legyen több tisztelettel. – A Bizottság nem felügyeli a Parlamentet, hanem a Parlamentnek kéne felügyelnie a Bizottságot – jelentette ki, EP-s társai pedig megtapsolták. Már aki ott ült.

A Bizottság luxemburgi vezetője ezt követően megismételte, nevetségesnek tartja, hogy ilyen kevesen vesznek részt a plenáris ülésen. Tajani ismét elvette a szót Junckertől, akit arra kért, változtasson a hangnemén.

Juncker erre válaszul kiemelte, hogy az Európai Parlamentnek is tiszteletet kéne tanúsítania, méghozzá a kisebb országok felé is – ezzel nyilvánvalóan arra utalt, hogy azért ültek kevesen az ülésteremben, mert a máltai elnökség értékelése volt a téma. Felszólalását azzal zárta, hogy köszönetet mondott a máltai kormánynak a soros elnökség során nyújtott kiváló munkáért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.