Panama-iratok: lemondott a pakisztáni kormányfő

Sarif és családja nem tud elszámolni vagyonával: óriási a szakadék a bevallott jövedelme és bevétele közt.

MN
2017. 07. 28. 8:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott pénteken Navaz Sarif pakisztáni miniszterelnök, miután a legfelső bíróság méltatlannak találta a kormányfői tisztség betöltésére az ellene lefolytatott korrupciós ügyben, és lemondásra szólította fel – írja az MTI.

Korábban megírtuk, hogy a bíróság 11 nappal ezelőtt megkezdett eljárása eredményeképpen megállapította, hogy Sarif és családja nem tud elszámolni hatalmas vagyonával.

A bírósági eljárást megelőzően az e testület által kinevezett bizottság megállapította, hogy a Panamából kiindult offshore-botrányhoz kapcsolódóan „tátongó szakadék” van a kormányfő és családja bevételi forrásai és bevallott jövedelme között.

A helyi média azt jelentette most, hogy az ügyben bűnügyi nyomozás is indul a kormányfő és családtagjai ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.