Stratégiai bombázókkal üzentek az amerikaiak Észak-Koreának

A két B–1B bombázó észak-koreai célpontok támadását gyakorolta válaszul a rakétakísérletekre.

MN
2017. 07. 08. 6:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két B–1B Lancer típusú amerikai stratégiai bombázó gyakorlatozott a dél-koreai légierő egységeivel közösen az észak-koreai demarkációs vonal közelében – jelentette szombaton a Yonhap dél-koreai hírügynökség szöuli védelmi tisztségviselőkre hivatkozva.

A szuperszonikus, vagyis hangsebességnél gyorsabban repülő, nukleáris fegyvereket is hordozni képes gépek feltűnése egyértelmű figyelmeztetés volt Phenjannak, válasz a héten végrehajtott észak-koreai ballisztikusrakéta-tesztre.

A csendes-óceáni Guamról felszállt amerikai bombázókat a dél-koreai légierő F–15-ös és F–16-os típusú harci repülőgépei kísérték. A közös manőveren a pilóták észak-koreai célpontok támadását gyakorolták – emelte ki a Yonhap hírügynökség.

A phenjani rezsim július 4-én, az amerikai függetlenség napján, röviddel a hamburgi G20-csúcsot megelőzően tesztelte első interkontinentális rakétáját.

Donald Trump amerikai elnök határozott választ ígért Kim Dzsong Un észak-koreai vezető provokációira. Washington egyebek mellett attól tart, hogy az izolált kommunista rezsim nukleáris robbanófejek hordozására képes interkontinentális rakétákat fejleszt, amelyekkel elérheti az Egyesült Államokat.

Az észak-koreai célpontok megközelítése előtt a két B–1B bombázó elrepült a vitatott hovatartozású Dél-Kínai-tenger felett is. Ezzel az amerikai vezetés a kínaiaknak is üzent, akik a sajátjuknak tekintik a tenger egyes szigetcsoportjait, ami feszültséget okoz Tajvannal, Japánnal és a Fülöp-szigetekkel is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.